Stresin İnsan Vücuduna Zararları

Şubat 18, 2018 0 Comments

Stresin İnsan Vücuduna Zararları - https://www.sagliklimiyim.com/stresin-insan-vucuduna-zararlari/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/stres-zararlarC4B1-nelerdir.jpg




Stresin insan vücuduna zararları ciddi bir tehdit gibi duruyor.Günümüzün yaşam koşulları ve mücadelelerini düşündüğümüzde, stres de kaçınılmaz son oluyor. Birçok hastalığın nedenleri arasında gösterilen, cilt ve vücut sağlığınız için oldukça zararlı olan stresten korunmak ve uzak durmak neredeyse olanaksız. Ancak ne kadar ondan uzak durmaya çalışırsanız, kendinize de o kadar büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Stres, başta depresyon ve kalp hastalıkları başta olmak üzere, birçok hastalığa neden olur. Fiziksel ve çevresel etkileri oldukça geniş bir alana yayılmış olan stres, metabolizmanızı olumsuz etkiler.


Stresin İnsan Vücuduna Zararları


Çağın en büyük problemini bir düşünün… Obezite, ne yazık ki büyük bir hızla yayılmaya devam ediyor. Obezite, fiziksel olduğu kadar ruhsal da bir hastalıktır. Altında depresyon ve stres gibi birçok farklı psikolojik durum yatar. Yani stres, daha birçok hastalıkta olduğu gibi obezite hastalığının da altında yatan faktörler arasındadır. Stres, obezite vasıtası ile vücudunuza ciddi anlamda zarar vermenize neden olur.



Stresin İnsan Vücuduna Zararları


Tansiyon, diyabet, tiroit gibi hastalıkların nedenleri arasında da yine stres gösterilmektedir. Aşırı stres yaptığınızda, vücudunuzda adrenalin ve kortizon bezleri salgılanmaya başlar. Bu da ileriki dönemlerde tiroit problemleri yaşamanıza, tansiyon ya da diyabet hastası olmanıza neden olur. Şeker hastalığı, çok sık görülen ancak oldukça ciddi bir rahatsızlıktır. Vücudunuza en büyük zararı veren stresten mümkün olduğunda uzak durmaya çalışın. Stresin insan vücuduna zararları arasında hafıza problemleri, saç dökülmesi, baş ağrısı, uykusuzluk, akne ve sivilce problemleri, sindirim sorunları, astım gibi sağlık sorunları da yer alıyor.





# AşırıStres, #AşırıStresinZararları, #Depresyon, #HamilelikteStresinBebeğeZararları, #KortizonBezleri, #SağlıkBilgileri, #Stres, #StresTedavisi, #StresinInsanVücudunaZararları, #StresinKalbeZararları, #StresinVücudaZararları, #StresinZararlarıNelerdir, #StrestenKorunmak
https://goo.gl/3jxCby
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: