Spermiogram Testi ve Sperm Testi Değerleri

Şubat 19, 2018 0 Comments

Spermiogram Testi ve Sperm Testi Değerleri - https://www.sagliklimiyim.com/spermiogram-testi-ve-sperm-testi-degerleri/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/Spermiogram-testi.jpg




Sperm bozuklukları erkeğe bağlı nedenler ile çiftlerin çocuk sahibi olmasını engelleyebilir. Günümüzde sperm bozuklukları yaşayan bireylerin sayısı bir hayli artış göstermektedir. Bunun nedeni stres gibi ruhsal bozukluklar olabileceği gibi radyasyon ve kanserojen maddeler de olabilmektedir.Spermiogram testi nasıl yapılır ve Spermiogram testi sonuçları nasıl bakılır konularına değineceğiz.


Bebek oluşumu için erkek tarafından anneye aktarılan üreme hücresine ‘sperm’ adı verilmektedir. Spermiogram testi yani sperm testi erkeğe ait olan kısırlık nedenlerini belirlemek adına yapılan bir testtir. Sperm testi bir yıl boyunca korunmasız şekilde ilişkiye giren çiftlerin bebek sahibi olamamaları durumunda başvurulması gereken bir testtir. Sperm testi kolay bir şekilde yapılabildiği için bir sorun olduğu düşünüldüğünde öncelikle başvurulması gereken bir testtir. Sperm analizi testi günümüzde çok ucuz fiyatlar ile de yapılabilir hale gelmiştir. Hem ucuz hem de çok kolay bir şekilde yapıldığı için bireylerin böyle bir konuya  daha fazla önem vermesi gerekmektedir.


Spermiogram testi


Bu testi yaptırmak isteyen bireylerin rahat ve sakin olması gerekmektedir. Sertleşme sorunu yaşayan bir birey stres yaptığı sürece durumu daha zor hale getirebilir. Bu yüzden en başta rahatlık sağlanmalıdır. Test sonucunda ortaya çıkan sperm hücresinin embriyolog tarafından değerlendirilmesi sonuçların kesinliği için önem taşımaktadır. Test özel merkezlerde gizlilik kurallarına uygun bir şekilde duş imkanının bulunduğu özel ünitelerde yapılmaktadır. Testin yapılabilmesi için tuvalet ortamları tercih edilmemelidir. Sperm örneği vermeden önce testin doğru sonuçlara ulaşabilmesi için 3-7 gün eşler arasında cinsel birliktelik yaşanmamalıdır. Teste başlanmadan önce eller yıkanmalı az miktarda da olsa idrar yapılmalıdır.



Spermiogram testi


Sperm analizini yapan merkez tarafından önce steril bir kap verilir daha sonra mastürbasyon yöntemi ile çıkan meni bu kaba aktarılır. Örnek için verilen kaplar steril olduğu için kabın iç kısmına ve kapağına mümkün mertebe dokunulmamalıdır. Sperm örneği verilirken daha iyi uyarılmak için sabun, tükürük, krem ve benzeri kayganlaştırıcılar kesinlikle kullanılmamalıdır. Kullanım olması sonuçları doğrudan etkileyebilmektedir. Daha iyi sonuç alabilmek için penisten gelen menilerin hepsinin kabın içerisine aktarılması gerekmektedir. Aksi bir durum ile karşılaşıldığında bu durum yetkili görevlilere bildirilmelidir. Sperm testinde; sperm sayısı, sperm hücrelerinin yapısı ve sperm hareket kabiliyetlerine bakılmaktadır.


          Spermiogram testi sonuçlarına bakıldığında ise bazı terimler ile karşılaşılır. Bu sonuçlar doğrultusunda en yayın olarak karşılaşılan terimler oligospermi (sperm sayısının menide az miktarda bulunması ), nekrospermi ( canlı spermlerin menide bulunmaması ) ve astenospermi (hareketli spermlerin az miktarda bulunması ) dir.





#         SpermiogramTestiSonuçlarına, #PermiogramTestiFiyatları, #SağlıkBilgileri, #SpemTesti, #SpermTestiDeğerleri, #SpermiogramTesti , #SpermiogramTestiKaçGündeÇıkar, #SpermiogramTestiSonuçları, #SpermiogramTestiYaptıranlar
https://goo.gl/g7Hhbn
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: