Ovulasyon Yumurtlama Dönemi Hesaplama

Şubat 19, 2018 0 Comments

Ovulasyon Yumurtlama Dönemi Hesaplama - https://www.sagliklimiyim.com/ovulasyon-yumurtlama-donemi-hesaplama/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/ovulasyon-dC3B6nemi-hesaplama.jpg




Kadınlarda yumurtlama  dönemi belirli düzen dahilinde gerçekleşen özel fizyolojik bir olay olduğundan yumurtlama dönemi hesaplama yöntem olarak gebeliğin önlenmesi amacıyla kullanılabilmektedir. Üreme fizyolojisinde önemli bir yere sahip olan kadın vücudu, yeni bireylerin gelişmesini üstlenen biyolojik özelliklere sahiptir. Kadınlar hayatları boyunca doğurganlıklarının sürdüğü yaşlar boyunca her ay yalnızca bir kez yumurtlama  gerçekleştirirler. Yumurtlama dönemi adet düzeninde herhangi bir problem bulunmayan kadınlarda belirli takvimsel günlerde gerçekleşmektedir ve öncesinde karakteristik bir takım belirtiler göstermektedir. Bu tarihlerin ve belirtilerin önceden takip edilmesi  aynı zamanda doğal bir gebelik korunma yöntemi olarak kullanılmaktadır. Tabi ki yumurtlama dönemleri kadından kadına farklılık gösterebilen, psikolojik, fizyolojik ve çevresel bir takım faktörlerden dahi etkilenebilen bir olgu olduğundan, takvimsel olarak ovulasyon dönemi hesaplama gebelikten korunma yöntemi olarak yüzde yüz güvenle kullanılamaz.


Yumurtlama dönemi hesaplama


Kadınlarda yumurtlama dönemi öncesindeki belirtileri ile anlaşılabilen ve özellikle hamilelik planlayan çiftlerin tüm detaylarıyla bilmesi gereken önemli bir konudur. Yumurtlama dönemi hesaplama ile ilgili takvimsel detayları öğrenmeden önce yumurtlama öncesinde kadın vücudunda meydana gelen değişimleri anlamak gereklidir. Yumurtlama döneminden hemen önce pek çok kadında vajinal akıntıların arttığı bildirilmiştir. Kadınların pek çoğu bunu “ıslaklık artışı” olarak nitelendirir ve bu durum yumurtlama döneminden birkaç gün önce ortaya çıkmaktadır. Yumurtlama öncesi hemen her kadının vücut sıcaklıklarında artış olduğu gözlemlenmiştir. Genellikle pek çok  kadın bunun farkına varmaz çünkü sıcaklık artışı yarım derece civarında olduğundan ancak termometre ile ölçüldüğünde anlaşılabilmektedir. Ortalama olarak yumurtlama öncesi 4 ile 5 günlük dönem içerisinde ortaya çıkan kasık ağrıları bu belirtilere ilave edilebilir.  Bu belirtilerin dışında göğüs başlarında sertleşme ve hassaslaşma, kasık ve karın bölgesinde şişlik gerginlik ve kramp hissi, cinsel iştahın artması, koku ve tat ve ışık gibi bazı uyarıcılara hassasiyetler görülebilmektedir.



yumurtlama dönemi hesaplama


Ovulasyon dönemi hesaplama


Yumurtlama dönemi hesaplama yüzde yüz sonuç vermekten çok hamile kalmanın yüksek ve düşük olasılıklar içerdiği günleri belirlemeye yaramaktadır. Düzenli adet gören bir kadının 28 günlük periyotlar halinde bu çevrimi tamamladığı bilinmektedir. Sağlıklı bir kadında yumurtlamanın gerçekleştiği gün, adet kanamasının başlamasından yaklaşık 14 gün önce gerçekleştiği tespit edilmiştir. Böylece her adet döneminin 14 üncü günü hamilelik riskinin en yüksek olduğu gündür. Hamilelik isteniyorsa bu günden 2 ya da 3 gün önceden cinsel ilişkiye girilebilir. 2-3 günden itibaren başlayarak yaklaşık bir haftalık süreyi riskli dönem olarak değerlendirirsek bu günlerin dışında  gerçekleşen cinsel ilişkide hamilelik olasılığı çok daha düşük olacaktır. Yumurtlama dönemi hesaplama adet çevrimi 28 günü aşan kadınlarda yine adet kanamasının başladığı tarihten 14 gün öncesine gidilerek bulunabilir. Örneğin adet çevrimi 30 gün süren bir kadının yumurtlama olasılığının en yüksek olduğu gün adetinin 16ncı günüdür.





#AdetYumurtlamaDönemiHesaplama, #EnDoğruYumurtlamaDönemiHesaplama, #Ovulasyon DönemiHesaplama, #SağlıkBilgileri, #YumurtlamaDönemi, #YumurtlamaDönemiHesaplama, #YumurtlamaGünüHesaplama
https://goo.gl/8W7EPa
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: