Klomen Hamile Kalmayı Kolaylaştırır Mı ?

Şubat 18, 2018 0 Comments

Klomen Hamile Kalmayı Kolaylaştırır Mı ? - https://www.sagliklimiyim.com/klomen-hamile-kalmayi-kolaylastirir-mi/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/Klomen-hamile-kalmayC4B1-kolaylaC59FtC4B1rC4B1r-mC4B1.jpg




Klomen hamile kalmayı kolaylaştırır mı ? sorusuna yanıt bulmadan önce klomen adlı ilacı kısaca tanıyalım. Klomen tablet, içerisinde klomifen sitrat bulunan tablet formunda, yumurtlamanın gerçekleşmesini sağlayan hormonların vücutta oluşmasını temin eden bir kimyasaldır. Kullanım mantığı ise , yumurtalıkları, yumurta hücresi üretebilen ancak yumurta salınımı hormonsal yetersizlik nedeniyle yavaş olan kadınlarda uyarıcı olarak kullanılır. Tüp bebek tedavisi sırasında da doktor tarafından daha fazla yumurtlamanın olmasını teşvik etmesi amacıyla kullanılan klomen hamile kalmak isteyen kadınlara yardımcı olan önemli bir ilaçtır. Bu ilacı kullanarak hamile kalabilen kadın sayısında önemli artışlar mevcuttur.


Klomen Hamile Kalmayı Kolaylaştırır Mı ?


Kullanımı tamamen doktor gözetiminde yapılması gereken klomen sperm sayısı az olan erkekler tarafından da kullanılabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre klomen tabletin yumurtlama işlevi üzerinde önemli etkilere sahip olduğu anlaşılmıştır. Ancak bazı yan etkileri sebebiyle kontrollü kullanılması ve beklenmeyen yan etkiler görüldüğünde doktora danışılması gereklidir. Özellikle araç ve makine kullanımı sözkonusu ise dikkatli olunmalıdır. Görme ile ilgili bulanıklık gibi şikayetlerin olabileceği klomen kullanımı, yumurtalıkların aşırı uyarılmasına yol açabilir. Bu da ellerde ve bacaklar da ödem ve şişkinlik ile kendisini gösterebiir. Bunun yanı sıra bulantı, karın ağrısı ve şişkinlik, kilo alma gibi yan etkilere rastlanabilir.



Klomen hamile kalmayı kolaylaştırır mı


Klomen hamile kalmayı kolaylaştırır mı ?Elbette uygun dozaj ve tedavi ile bu ilaç son derece etkili sonuçlar vermektedir. Fakat öncelikle iyi bir doktor muayenesinden geçerek hamile kalamamanın nedenlerinin iyi araştırılması gerekir. Klomen kullanmaya başlamadan önce özellikle gebeliğin olmadığından kesinlikle emin olunmalıdır. Çünkü gebelik varsa bu ilacın kullanımı bebek için zararlı etkiler oluşturabilir. Gebelik ilacın kullanımından önce iyice araştırılmalıdır. Çünkü gebe olunduğu halde bu ilacın kullanımı doğum kusurlarına sebep olabilmektedir. Ayrıca kronik karaciğer rahatsızlıkları varsa, rahimle ilgili kanama şikayetleri, tiroid veya böbreküstü bezleri ile ilgili kronik ya da akut rahatsızlıklar, yumurtalık büyümesi ile yumurtalık kistleri bu ilacın kullanımına engel oluşturabilir. İlaç doktorunu tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmemişse, 5 gün süren dozlar halinde kullanılır. Kesinlikle doktor gözetiminde alınır.





#HamilelikteKlomenKullanımı, #KiloAlma, #KlomenHamileKalanVarmı, #KlomenHamileKalmayıKolaylaştırırMı , #KlomenHamilelikBelirtisi, #KlomenKesinHamileBırakırmı, #KlomenKullanıpIlkAyHamileKalanlar, #KlomenTablet, #SağlıkBilgileri
https://goo.gl/EWiZD4
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: