Kan Şekeri Düşmesi Nedir ?

Şubat 18, 2018 0 Comments

Kan Şekeri Düşmesi Nedir ? - https://www.sagliklimiyim.com/kan-sekeri-dusmesi-nedir/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/kan-C59Fekeri-dC3BCC59Fmesi.jpg




Adını sıklıkla duyduğumuz bir ifade, kan şekeri düşmesi. Peki, kan şekeri düşmesi nedir?  Aslında gerçekten ciddiye alınması gerekilen bir durumdur. Çünkü bireyde hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara yol açar.Tıptaki adıyla Hipoglisemi, yani kan şekeri düşüklüğü beynin şekerle olan ilişkisine dayanmakta. Beynimiz ve beynimizin yönetmekle sorumlu olduğu hücreler şekersiz yapamaz; çünkü vücudun enerji kaynağı olan bir madde olduğundan yaşamsal bir değer taşır.


Tıp, 55mg/dl altındaki değeri kan şekeri düşüklüğü olarak tanımlamakta. Dikkat edilmediğinde, bunun sebebiyet verebilecek zeminler ortadan kaldırılmadığında herkes de görülebilir. Kan şekerindeki düşmenin şiddeti ne kadar fazla ise ortaya çıkan sorunların şiddeti de o kadar fazla olmakta.


Kan Şekeri Düşmesi Nedenleri ?


Kan şekerinin düşmesine sebep olan birçok neden sayılabilir ama günlük hayatta en çok karşılaştığımız şunlar:


  • Günlük koşuşturma da, iş ya da okuldaki yoğunluğumuz da, zamanında yememiz gereken öğünleri erteliyoruz yahut bu öğünleri atlıyoruz. Ertelediğimiz ya da atladığımız bu öğünler aslında sadece kan şekerimizin düşmesine sebep olmakla kalmıyor. Beslenmedeki bu dengesizlik vücudumuzun biyolojik dengesini de bozuyor. Bu yüzden öğünleri atlamamak ve zamanında yemek bu nokta da gerçekten çok önemli.

  • İnsülin ya da oral anti diyabetik ilaçların yanlış ya da başka bir tabirle fazla miktarda kullanılması kan şekerin de düşmeye neden olmakta ve yanlış kullanım hastanın hayatını da tehdit etmekte.

  • Kadınlardaki adet kanaması da bu durumu etkileyen bir diğer unsur. Bu dönemde vücuttaki kan kaybından dolayı daha fazla enerjiye, daha fazla şekere ihtiyaç duyar.

Bunlar gibi daha birçok neden sayabiliriz. Bu hususlara dikkat edilmediğinde vücutta bazı anormallikler meydana gelir. Bir nevi vücut uyarılar verir bize. Dikkat etmediğinizde kan şekerinde düşme şiddetine bağlı olarak vücutta ortaya çıkan değişimlerin de şiddeti değişebilir. Dudaklarınız da ve dilinizde karıncalanma, ağızda kuruma, açlık hissi ilk belirtilerin başında gelir.



Kan Şekeri Düşmesi


Kan Şekeri Düşmesi Nasıl Anlaşılır ?


Baş ağrısı, terleme, halsizlik, çarpıntı, huzursuzluk gibi belirtilerle vücut size bir şeyler yiyerek enerji almanız gerektiğinin sinyallerini verir. Ortaya çıkan bu ilk belirtilerden sonra önlem alınmadığında kan şekerindeki düşme şiddeti de buna bağlı olarak artacaktır. Vücuttaki değişimler de farklılık gösterecektir. Fizyolojik değişimlerin yanına bir de davranış değişiklikleri eklenir. Normalden daha sinirli, asabi olabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlarla iletişim kurmakta güçlük çekebilir, sebepsiz yere insanlara bağırıp çıkışabilirsiniz. Vücutta bir uyuşukluk hali meydana geldiğinde sürekli uyuma ihtiyacı duyarsınız. Aynı zaman da bu durum konsantrasyon bozukluğuna, biyolojik saatinizin bozulmasına da yol açabilir. Bu durumlar daha da ileri gidip bayılmalara, bilinç kaybına neden olabilir.


Görüldüğü üzere, vücudun enerji kaynağı olan şeker yeterli miktarda alınmadığında sağlığımızı, psikolojik durumumuzu tehdit eden bir durumdur. Kendinizde de bu tarz belirtiler görüyorsanız en kısa sürede doktorunuza başvurup, doktorunuzun önerdiği doğrultuda önlemler almalısınız.Kan şekeri düşmesi ciddi bir rahatsızlıktır.





#55MgDl, #Hipoglisemi, #KanŞekeriAniDüşmesi, #KanŞekeriDüşmesi, #KanŞekeriDüşmesiDeğerleri, #KanŞekeriDüşmesiNasılAnlaşılır, #KanŞekeriDüşmesininBelirtileri, #KanŞekerindeDüşme, #KanŞekerininÇokDüşmesi, #SağlıkBilgileri, #ŞekerDüşmesi
https://goo.gl/xGvgZZ
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: