Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi ?

Şubat 18, 2018 0 Comments

Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi ? - https://www.sagliklimiyim.com/hamilelikte-cinsel-iliskiye-girilir-mi/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/Hamileyken-Cinsel-C4B0liC59Fkiye-Girilir-mi.jpg




Anne adaylarının uzmanlara en çok sordukları soru hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi ? sorusudur. Hamilelik dönemi evli çiftlerin birbirlerinden en çok uzak kaldığı dönemdir. Baba adayları için durum değişmezken anne adayları hamileyken cinsel ilişki bebeğe zarar verir düşüncesi ile çok olumlu bakmamaktadır. Anne adayları hamilelikleri sırasında bir çok fizyolojik ve hormonal değişiklikler nedeni ile cinsel ilişkiden uzaklaşır. Hamilelik genel olarak incelendiğinde ise bazı dönemler cinsel isteğin arttığı bazı dönemlerde ise cinsel isteğin azaldığı gözlemlenmektedir.


Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi ?


     Gebelik dönemi boyunca cinsellikten uzak durulması gereken konular dışında cinselliğin kısıtlanması pek bir anlam ifade etmemektedir. Çiftlerin bu dönem boyunca dikkat etmeleri gereken husus fazla aşırıya kaçmamaktır. Ancak anne adaylarının korkuları üzerine uzak durması sonucunda baba adaylarına bir takım işler düşmektedir. Anlayışlı, sabırlı ve sakin olmaları gerekmektedir. Sağlıklı bir cinsel hayatı olan çiftlerin hamilelik dönemleri dışında da birbirlerine uyum göstermeleri karşılıklı saygılarını arttırmaktadır. Çiftlerin hamilelik boyunca sadece son 3 aya dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü en riskli aylar bu aylardır. Son 3 ay boyunca mümkün mertebe cinsellikten uzak durulması gerekmektedir. Hamilelik esnasında kanlanma artışı olduğu için genital bölgede ve göğüslerde şişmeler görülebilmektedir.  Bunun sonucunda ise organlar daha iri görünür ve hormonların düzeylerinin değişmesi sonucunda genital bölgede renk koyulaşması olduğu söylenmektedir. Bu sonuçlar doğrultusunda  ise anne adayı vücudunda olan değişimleri farkettiğinden ötürü eşinin kendisini beğenmediğini ve arzulamadığı duygusuna kapılmaktadır.



Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi


Hamile iken ilişki yaşanmasının bebeğe zararı var mı konusunda ise cinselliğin bebeğe hiç bir zararı olmadığını açıkça söyleyebiliriz. İlişki esnasında bebeğin hareketlerinin ve kalp ritminin artması anneden salgılanan hormonlar doğrultusunda olmaktadır. Cinsel ilişkilerde en çok kullanılan ilişki pozisyonu erkeklerin bayanın üstünde bulunduğu misyoner pozisyonudur ancak bu pozisyon hamilelik esnasında sıkıntı yaratacağı için pek fazla önerilmemektedir. Anne adaylarının gebelik sırasında en rahat ettikleri pozisyonlar ise eşlerinin altta bulundukları pozisyonlar ve yan yana yatarak vajinaya arka taraftan ulaşılan pozisyonlardır. Çiftler hamilelik esnasında normal zamanlardan daha az ilişkiye girmektedirler.


Hamilelikte Cinsel İlişkiye Girilir mi sorusuna açıklık getirmeye çalıştık, başka yazılarımız da bu konu hakkında daha açıklayıcı bilgiler vereceğiz.Gebelikte cinsel ilişki pozisyonları ve resimli anlatımları ile ilgili yazımız ilerleyen günlerde yayınlanacaktır.





#, #BebeğeZararVerirmi, #Bebeğe ZararıVarMı, #CinselIlişkiNeZamanBırakılmalı, #ErkenDoğum, #GebelikDönemi, #GebelikteCinselIlişkiPozisyonları , #Hamilelik, #HamilelikteCinselIlişkiOlurmu, #HamilelikteCinselIlişkiPozisyonları, #HamilelikteCinselIlişkiSıklığı, #HamilelikteCinselIlişkiyeGirilirMi, #IlişkiPozisyonu, #SağlıkBilgileri, #SonrasıHafifKanama
https://goo.gl/ZsBHgu
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: