Göz Kanlanmasına İyi Gelen 8 Doğal Çözüm

Şubat 19, 2018 0 Comments

Göz Kanlanmasına İyi Gelen 8 Doğal Çözüm - https://www.sagliklimiyim.com/goz-kanlanmasina-iyi-gelen-8-dogal-cozum/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/goz-kanlanmasi-dogal-tedavi-300x203-1.jpg



Elbette göz kanlanmasını tedavi etmek için önce bu kanamanın sebebinin bulunması ve bu sebebe göre bir tedavi uygulanması gerekmektedir. Doğru teşhis ve tedavi için en uygun metod doktorunuza danışmanız ve onun yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmenizdir.



Bunun dışında göz kanlanması oluştuğunda kontakt lens takıyorsanız, onları çıkarın.



Göz kanlanmasını gidermek için sadece biraz uyku yeterli olabilir. Soğuk kompres veya göz damlası da olası tedavi metodları arasındadır. Daha ileri durumlar için antibiyotiğin kullanılması, çok nadir de olsa ameliyat gerekebilir.



Unutmayın eğer göz kanlanmasına göz ağrısı, ışığa karşı hassasiyet, şişme, bulanık görme eşlik ediyorsa doktorunuzu acil tedavi için görmelisiniz.



Göz Kanlanması Doğal Tedavi Yöntemleri



Göz Kanlanması Doğal Tedavi Yöntemleri



Göz kanlanması durumlarında önerilen doğal tedavi yöntemleri ise:



1. Soğuk kompres uygulaması: Buz torbalarını gözünüze beş dakika uygulayın. Bu hem damarları daraltacak hem de gözünüzü rahatlatacaktır. Buzu direkt olarak göz kapağının üzerine koymaktan kaçının, çünkü buz yanıklarına sebep olabilir. Bunun yerine buzu ince bir havlunun içine sarabilirsiniz.



2. Yüzünüze su çarpın: Uyandığınızda göz kanlanması varsa, yüzünüze soğuk su çarpmayı deneyin. Bu ayrıca kaşıntılı , şişkin gözleri veya alerji sebebiyle kanlanan gözleri dindirecektir.



3. Salatalık ve gül suyu: Diğer bir tedavi yöntemi de salatalık dilimlerini ya da gül suyuna batırılmış pamuğu göz kapağının üzerine koymaktır. En az 15 dakika boyunca bunları göz kapağının üstünde tutun. Bunu günde 2 kez yapın.



4. Çay poşeti: Eğer göz kanlanmasına göz şişmesi eşlik ediyorsa çay poşeti (özellikle yeşil çay poşeti) koymayı deneyin. Sıcak suyun içinde birkaç saniye tuttuktan sonra onları çıkarın, soğutun ve göz kapağının üstüne koyun.



5. Gözlerinizi koruyun: Göz kanlanmasına sahip olun ya da olmayın direk güneş ışığından gözlerinizi koruyun. Güneş ışığı göz kanlanmasına sebep olmakla birlikte göz etrafında kırışıklıklara da sebep oluyor.



6. Yeterince su için: Göz kuruluğu göz kanlanmasının sebebi olabilir. Bundan kurtulmak için günde en az 8 bardak su için. Hem yeterince su içmek genel sağlığınız için de önemli.



7. Alerjenlerden Kaçının: Eğer göz kanlanması alerjilerden kaynaklanıyorsa, alerjenlerden kaçınmanız önemli.



8. Süt: Göz kanlanması ve kaşıntısı için pamuğu sütle ıslatıp , nazikçe göz kapaklarınıza sürün. Bu hem gözlerinizi rahatlatacak hem de göz kanlanmasını azaltacaktır.





#1SoğukKompresUygulaması, #2YüzünüzeSuÇarpın, #3SalatalıkVeGülSuyu, #4ÇayPoşeti, #5GözleriniziKoruyun, #6YeterinceSuIçin, #7AlerjenlerdenKaçının, #8Süt, #GözKanlanmasıDoğalTedaviYöntemleri
https://goo.gl/hc5gKn
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: