Gebelik Testi Nasıl Yapılır ?

Şubat 18, 2018 0 Comments

Gebelik Testi Nasıl Yapılır ? - https://www.sagliklimiyim.com/gebelik-testi-nasil-yapilir/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/gebelik-testi.jpg




Gebelik testi yapmak artık çok kolay. Gebelik testi yapmak için menstrual adetin en az 5 gün gecikmesi  idealdir. Çünkü adet gecikmesi mi yoksa hamile mi kalındığı ancak bu zaman aralığında belirli olur. Testi ilişkiye girdikten sonra hemen yapmak doğru değildir. Yumurta ve sperm döllenip uterusa geçene kadar 1-2 gün geçer. Test evde, aile hekimliğinde, polikliniklerde, özel hastanelerde, devlet hastanelerinde yapılmaktadır.


Gebelik Testi Nasıl Yapılır


Testte asıl amaç BETA-HCG hormonunun miktarına bakılmasıdır. Adet dönemine yakın zamanda rakam 3 civarı olabilir. Yapıldığı yere göre labaratuvar sonucunun rakamları da değişiklik gösterir. Test sonucu yaklaşık 2 saat içerisinde belli olur. Bu testin yapıldığı yere de bağlıdır sonucun çıkma süresi. Bazen ertesi günü 5-6 saat sonrasını bulabilir. Evde yapılabilen, eczaneden aldığımız testlerde bu prensiple çalışır. İdrar örneğinin alınması kan alınması yöntemine göre daha kolay olduğu için genellik ile idrar testi yapılmaktadır.


Testin içerisinde 1 adet test aparatı (ölçek), 1 adet damlalık, 1 adet nem tutucu  bulunmaktadır. Bir kabın içerisine idrar yapılır. Damlalıkla alınan 4-5 damla idrar aparattaki ufak boşluğa damlatılır. Yaklaşık 5 dakika içerisinde test aparatındaki renk değişimi tamamlanır. Çıkan çizgi miktarına göre test sonucu belirli olur. Testte  C ve T harfleri var. Bu iki harfin altında çizgiler varsa sonuç pozitif, sadece C harfinin altında çizgi varsa sonuç negatif, hiç çizgi olmamışsa test geçersizdir.Testi paketini açtıktan sonra ise en az 5 dakika oda ısısında bekletiniz ve düz zeminde uygulayınız. Çok düşük bir olasılıktır bu gibi önlemlerin alınmadığında testin hatalı çıkma payı. Bu testlere; eczanelerde makul fiyata ulaşabilirsiniz, aile hekimliğinde ücretsiz yaptırabilirsiniz (kan testi), özel hastane yada polikliniklerde ise kan testine ödenen ücreti ödersiniz .



gebelik testi


Yasal olarak hasta hakkınızdan ötürü isminizde gizli kalır. Can yakan korkutucu işlemler değillerdir. Sadece kan testinde kan alınma işlemi iğneli bir işlem olduğu için canınızı yakar. Gebelik testini isterseniz evinizde kısa süre içinde kendiniz eczaneden aldığınız hazır testlerle uygulayabilirsiniz. İsterseniz de (güvenirlik açısından) dışarıda kolayca yaptırabilirsiniz.





#EvdeGebelikTesti, #GebelikTesti, #GebelikTestiNasılYapılır, #GebelikTestiNeZamanYapılmalı, #GebelikTestiSonuçları, #GebelikTestini, #KasetGebelikTesti, #SağlıkBilgileri
https://goo.gl/9Yd4AF
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: