Bir Haftadan Fazla Süren Adet Kanaması

Şubat 18, 2018 0 Comments

Bir Haftadan Fazla Süren Adet Kanaması - https://www.sagliklimiyim.com/bir-haftadan-fazla-suren-adet-kanamasi/
https://www.sagliklimiyim.com/wp-content/uploads/2018/02/uzun-sC3BCren-adet-kanamasC4B1-1.jpg




Sağlıklı kadınlarda adet kanaması, 28 günde bir görülür ve genellikle 3 ile 7 gün arasında sürmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak adet kanamasının gerçekleşmesi gecikebilir veya adet gören kadının adet süresi kısalıp uzayabilir. Ancak 7 güne kadar normal kabul edilen adet kanamasının 1 haftadan uzun sürdüğü dönemlerde kadınlar ciddi bir panik içine girerler. 1 haftada uzun süren adet kanaması da adet düzensizlikleri grubuna girmektedir.


Bir Haftadan Fazla Süren Adet Kanaması


Adet kanamasının aşırı uzun sürmesi, genellikle 10 gün ve üzeri süren kanamalardır. Bu durum, üstüne düşülmesi gereken bir durumdur.  Kimi zaman stres ya da hormonal sebepler olabileceği gibi, çeşitli rahim hastalıkları da bu kanamaların uzun olmasına neden oluyor olabilir. Adet kanamalarınız bir haftadan daha uzun sürüyorsa, mutlaka jinekolojik muayene olmanız gerekmektedir. Vücuttan fazla miktarda kan atılması, kişinin anemi rahatsızlığı yaşamasına neden olabileceği gibi, altında başka bir sağlık sorununu da barındırıyor olabilir.



Bir Haftadan Fazla Süren Adet Kanaması


Bu durumda tanı konulması için kişinin vajinal muayene olması, hormonal tetkikler yaptırması, gerekli durumlarda da rahim içinde parça alınması gerekebilir. Bu tetkikler sonucunda, bir haftadan uzun süren adet kanamalarının nedenleri belirlenir ve bu doğrultuda bir tedavi yöntemi belirlenir. Genellikle adet düzenleyici hormonal ilaçlar ile tedavi edilebilir. Bölgede parça fark edildiyse, parçanın ameliyat ile alınması gerekmektedir. Bu konuda en doğru bilgiyi, en doğru tanıyı ve tedaviyi doktorunuz uygulayacaktır. Uzun süren adet kanamalarınız varsa, doktorunuzdan randevu almanızı tavsiye ediyoruz.


Bir Haftadan Fazla Süren Adet Kanaması konumuzu burada noktalıyoruz,aklınıza takılan bir soru olursa aşağıdan sorabilirsiniz.





#10Gün, #7Gün, #7GünAdetKanaması, #AdetDüzenleyici, #AdetDüzensizlikleri, #AdetKanaması, #AdetKanamasıNedenUzunSürer, #AdetKanamasıUzunSürerse, #AdetKanamasınınÇokUzunSürmesi, #HormonalTetkikler, #KadınlarınAdetDönemiKaçGünSürer, #OnGündenFazlaSürenAdetKanaması, #SağlıkBilgileri, #ÜzeriSürenKanamalar, #UzunSürenAdetKanaması, #UzunSürmesi, #VajinalMuayene
https://goo.gl/ErPP9h
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: